בישראל בכל יום מתרחשות לצערנו תאונות דרכים. מה עושים במצב של פגיעה ברכב מבלי שנגרם נזק גופני, איך מחליטים מי אשם ומה נדרש מבחינה ביטוחית? על כך בפוסט הבא. ראשית כל, אם מצאתם את עצמכם מעורבים בתאונת דרכים, הדבר החשוב ביותר שאתם צריכים לעשות, הוא לוודא שאתם והנפגעים לא נמצאים בסיכון ולא מהווים סיכון לסביבה. במידה ויש צורך קראו למשטרה ולכוחות ההצלה.

רשמו את הפרטים של כל כלי הרכב המעורבים, הנהגים, הולכי הרגל והעדים. יש להודיע לחברת הביטוח בהקדם על התאונה.

הביטוח אשר מכסה אותנו מפני נזקים נקרא ביטוח מקיף והוא כולל כיסוי של הוצאות התיקון של הרכב באופן מלא או עם השתתפות עצמית.

לאחר שדיווחתם לביטוח כי הייתה תאונה וכי נגרם נזק לרכב השני, יש לכם את הזכות לבחור את השמאי שיעריך את הנזק שנגרם לרכב.

בעת הדיווח על התאונה, תתבקשו לבחור מוסך שבו הרכב יתוקן. תוכלו לבחור בכל מוסך. יש חברות ביטוח עם הסדרים במוסכים ואז מקבלים סוג של הטבות או הנחות אבל אל תשכחו שהחברה גוזרת עליכם קופון ולכן כדאי להשוות כאן מחירים.

חשוב לדעת, שחברת הביטוח לא יכולה בשום אופן על פי חוק לחייב אתכם לבחור בשמאי מטעמה. מאוד חשוב שתהיו נוכחים בשלב הערכת השמאי כדי שתוכלו במידת הצורך לערער עליה לפני שמתבצע תיקון לרכב. במידה ומדובר ברכב חדש, חשוב להתעקש שיתקינו בו אך ורק חלקים מקוריים.

לעתים שכר הטרחה משולם על ידי חברת הביטוח. לאחר שהרכב עובר לתיקון במוסך, אתם זכאים לקבל רכב חלופי מטעם החברה, עד שהרכב המקורי שלכם יתוקן.

עוד מרחבי הרשת:

בפנטן – להגן על עור תינוקך

יורם קראוס – "טכנולוגיה חדשה תאפשר לנו להשתפר כבני אדם"

עולם הדיגיטל כבר לא מספיק טוב עבור מותגים ולקוחות – כתבה מאת יורם קראוס

סגור לתגובות